Programma

Einde seizoen 2009-2010
Deze webblog wordt gesloten.
Binnenkort wordt een nieuwe blog geopend voor seizoen 2010-2011.

De technische staf TB C1 (2009-2010) wenzen jullie Prettige Vakantie en veel plezier in het team waar je volgend seizoen komt te spelen.

Tot in Augustus

Technische staf C1

Programma komende weken:
Vakantie!

zaterdag 17 oktober 2009

MOC’17 C1 - Terneuzense Boys C1: rust 1 – 1 eind 4 – 1.

Zaterdag 17 oktober 2009: MOC’17 C1 - Terneuzense Boys C1: rust 1 – 1 eind 4 – 1.

De trainers waren al dagen aan het discussiëren hoe ze de spelers scherp aan de wedstrijd konden brengen, net zo scherp als tegen RCS. Misschien een wedstrijdbespreking voor vertrek. Maar om dan nog drie kwartier in de auto te zitten voor de wedstrijd, dan waren ze al die tactische opdrachten al lang vergeten. Of toch maar gewoon op sportpark Rozemond bij Sportvereniging MEVO Olympia Combinatie 1917 (oftewel MOC’17). Na alle voor en tegens tegen elkaar te hebben afgewogen is besloten voor het laatste. Parkeren bleek moeilijk en het was nog een behoorlijke tippel naar kantine/kleedkamers. De wandeling was wel goed voor de stijve spieren van de autorit, deze waren lekker los voordat aan de warming-up werd begonnen. De wedstrijd bleek op kunstgras te zijn dus de thuisploeg begon wel met een licht voordeel. MOC begon fel en de eerste kopkans was al bijna raak. Veel opkomende spelers, kopsterk en de corners waren levensgevaarlijk. Gaande de 1ste helft bleken de ploegen aan elkaar gewaagd. Beiden probeerden te voetballen. Door goed druk te zetten, niet met één speler maar met alle tien, konden de Boys regelmatig MOC foutjes laten maken en snel de bal terugveroveren.


Een duw van Max werd afgestraft met een vrije trap. MOC greep dit cadeautje met beide handen aan en de kopbal verdween tegen de touwen. De Boys lieten de koppies niet hangen. De ruggen werden nog eens gestrekt en alle spelers gingen er tegenaan. Een uittrap van de MOC-keeper werd opgevangen door Jordi, zijn steekpas was op maat en de gelijkmaker werd rustig door Mehmet binnengeschoven. Beide ploegen hadden evenveel kansen gehad en een gelijke ruststand was wel terecht.


De 2e helft begonnen de Boys goed. De grootste Terneuzense kans van de wedstrijd was wel voor Mehmet. Deze kon zich vrijspelen voor de keeper maar begon te twijfelen. Een lob of toch de keeper omspelen. Zijn kleine aarzeling en kans waren om zeep. MOC werd sterker. De Boys gingen slordiger spelen. Ze kregen wel wat kleine kansjes maar overzicht en samenspel was minder. MOC bleef loeren op die ene goede trap. Deze kwam dan ook. Een strakke pas over de Boys-verdediging werd schitterend afgemaakt met een strak schot in de verre hoek.


De thuisploeg kreeg nog kansen uit vrije trap / corner. MOC was deze helft sterker dan de bezoekers maar een gelijkmaker zou nog moeten kunnen voor de Boys. Een doeltrap werd door Max snel genomen en nog binnen de 16 meter werd deze opgevangen door MOC-speler. Zijn inzet belandde op de lat maar in de rebound was de 3 – 1 niet te missen. Door dit doelpunt waren de Boys helemaal van slag en binnen de kortste keren was het 4 – 1. Te grote uitslag, zeer vertekend, tot 2 – 1 hebben de Boys goed tegenstand geboden. De 3de en 4de waren een cadeautje aan MOC. Zo vrijgevig zullen de Boys niet elke week zijn maar de dank van MOC was groot. Met één gele kaart voor een MOC-speler was het een sportieve wedstrijd. Wel wat discussie over het derde doelpunt met de scheids, maar de schade bleef beperkt tot een waarschuwing en geen notitie op het wedstrijdformulier.

Opstelling: Sander, Martijn (35, Lars), Kenny, Max, Niek, Kevin, Thomas, Sander (35, Rutger), Jordi, Mehmet en Mathijs (35, Jelle)

1 opmerking:

  1. Verliezen van de koploper is geen schande, zeker niet wanneer er goed gevoetbald is en er genoeg kansen zijn gecreëerd. Jammer dat die er niet in gingen, maar als we blijven spelen als een team worden die kansen ook zeker omgezet in resultaat. Op naar de derby tegen HVV!
    Groeten Ronald

    BeantwoordenVerwijderen