De technische staf TB C1 (2009-2010) wenzen jullie Prettige Vakantie en veel plezier in het team waar je volgend seizoen komt te spelen.

zaterdag 5 september 2009

5 september 2009: Terneuzense Boys C1- JVOZ C2: rust 0 – 5 eind 2 – 6.

Zaterdag 5 september 2009:
Terneuzense Boys C1- JVOZ C2: rust 0 – 5 eind 2 – 6.

Er zijn nog jeugdteams die nog aan het genieten zijn van de vakantie maar de standaardteams moeten vandaag aan de bak. Eén van de titelkandidaten Cortgene/JVOZ C2 in de 1ste klasse is al direct de eerste tegenstander voor TB C1. Een week geleden was de bekerwedstrijd (uit) tegen dezelfde tegenstander afgelast. Velden te hard. Maar de velden op het Zuidersportpark lagen er vanochtend groen bij, dus geen excuus om deze zaterdag niet te voetballen.
Helaas moest Rutger na de warming-up afhaken met een enkelblessure en met Jelle ook afwezig moesten de andere 12 de klus klaren.
Bijna uit de eerste aanval kon JVOZ de score openen. Geen concentratie, tegenstander kon eenvoudig uit de rug weglopen en de bal binnenschuiven. Met een straffe wind tegen probeerden de boys uit hun 16 meter te komen maar JVOZ hield de druk op de ketel. Zeker de 1ste 15 minuten was het alleen tegenhouden voor de thuisploeg. Elke kleine fout werd direct afgestraft en JVZO kon eenvoudig uitlopen naar 0 -2, 0 -3 (kopbal). Niek had zijn handen vol aan zijn razendsnelle, directe tegenstander. Dachten de Boys aan aanvallen bleek JVZO ook een messcherpe counter in huis te hebben. De Boys mochten hun handen dichtknijpen dat de schade beperkt bleef tot een 0 – 5 ruststand.
De wind bleek vandaag toch een stempel te drukken op de wedstrijd. Met de wind in de rug gaven de Boys vol gas aan het begin van de tweede helft. JVOZ werd teruggedrongen op hun 16 meter. Met een aantal schoten vanaf de 16 meter lijn testte Jordi de JVOZ-keeper.
Nadat JVOZ wat van de schrik was bekomen probeerden ze hun spel uit de eerste helft weer op te pikken. Maar de Boys waren nu veel feller en zaten direct bovenop de tegenstander om de bal weer terug af te pakken. Na een balverovering werd de bal direct naar voren gespeeld en Kevin in stelling gebracht. Goede steekpas op Jordi en de vervelende nul was verdwenen. Het eerste competitiedoelpunt lag in de touwen.
Met een bal op de paal en lat deden de JVOZ direct wat terug maar doordrukken lukte ze niet. Vrije trap van Max werd door de keeper verkeerd beoordeeld en zeilde binnen 2 – 5.
De Boys kregen nog kleine kansjes maar het was opletten met de snelle spitsen. Een counter, de spits was Niek te slim af en met een lob over keeper Sander werd de eindscore op 2 – 6 gebracht.
Over 4 nachtjes slapen is JVOZ C2 weer tegenstander maar dan wordt er afgetrapt in Cortgene om de eerder afgelaste bekerwedstrijd te spelen.
Als dan de Boys weer de werklust en strijd getoond in de tweede helft op kunnen brengen gaat dit ook weer een leuke wedstrijd worden.

Opstelling: Sander, Aron (30, Lars), Max, Martijn, Niek, Jordi, Kenny, Kevin, Thomas, Yannick en Mathijs (geblesseerd Rutger)