De technische staf TB C1 (2009-2010) wenzen jullie Prettige Vakantie en veel plezier in het team waar je volgend seizoen komt te spelen.

zaterdag 12 september 2009

12 september 2009: Oud Gastel C1 - Terneuzense Boys C1

Oud Gastel, zaterdag 12 september 2009:
Oud Gastel C1 - Terneuzense Boys C1: rust 1 – 1 eind 2 – 1.

Voor de eerste keer competitie een kleine 90 km rijden (enkele reis) voor de uitwedstrijd in het Brabantse plaatsje Oud Gastel. Hoe zouden de Boys deze eerste verre uitreis verteren. Met 5-tal auto’s waren spelers, leiding en supporters naar Oud Gastel afgereisd.
Beide ploegen begonnen aftastend aan de wedstrijd. De 1ste kansen waren voor de Boys. Na een corner kwam de bal terug bij Jordi. Zijn schot richting verre hoek werd van de doellijn weggehaald. In de rebound verdween het schot van Mathijs over het doel. De thuisploeg kon ook regelmatig een speldenprik uitdelen.
Bij balverlies op de helft van de tegenstander was de omschakeling van de thuisploeg sneller dan de bezoekers. Een uitbraak kon door keeper Sander nog net corner worden getikt. De kans werd wel gecreëerd na een fout en balverlies bij de Boys-aanvallers. Na een kwartier kon Thomas zich vrijspelen en opstomen naar vijandelijke doel. Maar hij had één schijnbeweging te veel nodig om de keeper te verschalken en kwam ook nog lelijk op zijn stuitje te vallen en de kans was om zeep. Oud-Gastel kon op voorsprong komen na weer slordig verlies bij de aanvallers. Drie, vier spelers stonden ineens oog in oog met keeper Sander, geen verdediger in de buurt, Sander was kansloos op de inzet in de verre hoek. De Boys moesten een tandje bij schakelen. Een inzet van Jordi werd nog door keeper gered. Twee, drie verdedigers waren nodig om Jordi af te stoppen. Neertrekken van Jordi in 16 meter werd bestraft met penalty en voor de boosdoener een gele kaart. Het slachtoffer zelf zette de keeper op het verkeerde been en schoof de bal beheerst binnen. Met nog een bal op de lat hadden de Boys meer kansen gecreëerd dan de thuisploeg. Maar 2 kansen voor Oud Gastel en 4 voor de Boys stond het scorebord nog wel steeds op 1 – 1.
Tweede helft gaf hetzelfde beeld. Het werd wat grimmiger op het veld. De scheids moest alle zeilen bijzetten om de sportief gestarte wedstrijd in goede banen te leiden. Kleine foutjes werden direct afgestraft. Bij een te korte terugspeelbal van Lars op Sander was het bijna raak. Aan de andere kant had Mathijs een kans op een doelpunt maar zijn inzet was in de handen van de keeper.
Omschakeling van de thuisploeg was beter verzorgd en achterin bij de Boys was het soms even paniek. Een verre pass net onbereikbaar voor Niek om weg te koppen werd ook door de andere verdedigers verkeerd beoordeeld. De bal schoot door en de aanvaller kon zomaar in de 3de minuut van blessuretijd de winnende treffer scoren. Een domper voor de Boys. Een wedstrijd die een 1 -1 stand had verdiend werd toch nipt verloren. Maar deze keer had de thuisploeg het geluk aan hun zijde en was de balans hun kant opgeslagen.
Voor de Boys van C1 is nog wachten op 1ste competitie-overwinning. Nu volgende week maar tegen koploper Walcheren (na 2 competitieronden).

Opstelling: Sander, Martijn, Max, Lars, Kenny, Kevin, Jordi, Thomas, Rutger (45, Yannick), Jelle (35, Niek) en Mathijs. Aron geblesseerd.