De technische staf TB C1 (2009-2010) wenzen jullie Prettige Vakantie en veel plezier in het team waar je volgend seizoen komt te spelen.

Programma komende weken:
Vakantie!

zaterdag 26 september 2009

Zaterdag 26 september 2009: Hoeven C1 - Terneuzense Boys C1

Zaterdag 26 september 2009: Hoeven C1 - Terneuzense Boys C1: rust 0 – 1 eind 0 – 2.

De blessureboeg is helaas uitgebreid van twee naar drie spelers. Martijn had bij de laatste training een spierblessure aan zijn dijbeen opgelopen. Bij de warming-up bleek dat hij te veel last had bij het aanzetten en uit voorzorg kon hij vandaag niet mee voetballen. Aron en Yannick waren ook mee afgereisd naar Hoeven. Beiden gaan de komende weken hun trainingsarbeid opvoeren en bij nood zou Yannick vandaag toch wat speelminuten kunnen maken. Mehmet zal komende weken zijn inzet en kunnen bij C1 laten zien zodat er toch 12 fitte Boys-spelers aan de aftrap konden verschijnen. De tegenstander Hoeven had afgelopen drie wedstrijden al 19 keer moeten vissen (laatste wedstrijd 11 doelpunten tegen). Maar tegen de laatste in de competitie is het altijd lastig ballen, eenvoudige klus wordt al snel gedacht, maar op eigen veld kunnen bij elk team bovenaardse krachten boven komen en de bal (letterlijk) gaan rollen.

Hoeven bleek een ploeg met een mengeling van 1ste en 2de jaars C-junioren. Van groot naar klein. De bijna kleinste van het veld, onze Mathijs, bleek tegen zijn directe tegenstander, de allergrootste van Hoeven, te spelen. Vanaf de aftrap probeerden de Boys de aanval te zoeken. Het ging nog wat zonder overleg en na een 5-tal minuten mocht Jordi voor de eerste keer aanleggen om de Hoevense keeper te testen. De thuisploeg had moeite om van eigen speelhelft af te komen en de grootste kansen waren dan ook voor de Boys. Maar blijkbaar had de Hoeven-keeper iets goed te maken. Indraaiende vrije trap werd door de keeper overgetikt, volley zat de keeper goed bij, kopbal van Thomas pakte hij klemvast, voorzet van Kenny werd door Rutger in zijn handen gekopt. De Boys bleven proberen. Veel positiewisselingen: links/rechts, opkomende spelers waarbij de aanvallers zich lieten terugzakken om de positie achterin weer over te nemen. Eindelijk was het Jordi, weer hij, die de score opende na een steekpass van Kenny. In de laatste minuut van de 1ste helft nog een aantal kansen kort achter elkaar voor de bezoekers. Terugleggen van Jordi werd zowel door Kevin als Thomas voor open doel gemist.

Als de Boys in de 2de helft ook zo bleven spelen zouden er zeker meer doelpunten gaan vallen. De kansen kwamen zeker. Max zijnet, nadat Mehmet voor een 2de keer over een knie werd genomen, werd de vrije trap niet optimaal benut. Inzet van Thomas met links werd van de lijn gehaald. Tot tweemaal toe mocht Jordi vuren op doel maar beide keren werd de bal door de tegenpartij van de lijn weggewerkt. In de laatste 5 minuten was daar dan eindelijk de bevrijdende 2de treffer. Corner van Jordi werd strak door Jelle ingekopt. Een verdiende overwinning, met complimenten voor alle spelers, ook voor de thuisploeg die bleven knokken om de schade beperkt te houden.

Maar de complimenten voor de Boys die bleven proberen om hogere score te behalen. Een bal was 4 à 5 keer van de lijn weggehaald dus de score had behoorlijk hoger kunnen zijn. Laten we de doelpunten dan maar bewaren tot volgende week wanneer RCS op bezoek komt in Terneuzen. Dit team heeft de afgelopen 2 wedstrijden 21 maal gescoord. Belooft geen eenvoudige klus te worden.

Na gedane arbeid is het goed rusten.................

Opstelling: Sander, Kenny, Max, Lars (35. Mehmet), Niek, Kevin (55. Yannick), Thomas, Rutger, Jordi, Jelle en Mathijs
foto's: Marc Cornelissen