Programma

Einde seizoen 2009-2010
Deze webblog wordt gesloten.
Binnenkort wordt een nieuwe blog geopend voor seizoen 2010-2011.

De technische staf TB C1 (2009-2010) wenzen jullie Prettige Vakantie en veel plezier in het team waar je volgend seizoen komt te spelen.

Tot in Augustus

Technische staf C1

Programma komende weken:
Vakantie!

zaterdag 3 april 2010

RCS C1 - Terneuzense Boys C1: rust 0 – 0, eind 1 - 0

Zaterdag 3 april 2010:
RCS C1 - Terneuzense Boys C1: rust 0 – 0, eind 1 - 0

Het was een spannende week geweest. Alle spelers hadden in spanning gezeten. Een clubbie uit Amsterdam had een jeugdteam in Zeeuws-Vlaanderen gezocht die wilde sparren als voorbereiding op een toernooi bij KV Oostende. Grote uitdaging zowel voor technische staf als spelersgroep. Maar afgelopen donderdag was de teleurstelling groot. Geen bus op de parking bij Boysonello in de rood/witte kleuren. Snel moest de familie worden opgebeld dat ze toch maar niet naar het Zuidersportpark moesten komen want de wedstrijd Boys C1 – Ajax C1 ging niet door. Als troost voor spelers en familie hadden de Amsterdammers paaseieren afgegeven. Of de eieren het einde van de training hebben gehaald en of de familie heeft kunnen meegenieten van de eitjes is niet bekend.

Maar gelukkig was vandaag iedereen weer wel aanwezig om af te reizen naar Oost-Souburg voor de uitwedstrijd tegen RCS C1. Ook de supporters waren weer aanwezig. Dank gaat uit naar de ouders die altijd klaar staan en bereid zijn om de spelers te rijden naar onze tegenstanders, niet alleen in Zeeland maar ook Noord-Brabant.
Bij het uitrijden van de Westerscheldetunnel regende het pijpenstelen (echt weer voor vlagger Ronald). Hoe dichter bij Oost-Souburg hoe droger het werd en bij aankomst bij het veld van RCS brak de lucht wat open en waren de wolken bijna verdwenen.
Normaal is de scheids groter dan de spelers in deze leeftijscategorie maar vandaag was het andersom. De RCS-spelers waren sinds de wedstrijd in Terneuzen de lucht ingeschoten en fysiek/grootte vielen onze Boys (en de jonge scheids) in het niet tegen deze boomlange kerels.
De wedstrijd begon voorzichtig. Aftasten van beide kanten. De Boys probeerden de combinatie te zoeken via de grond. Bij RCS-balbezit werd de bal naar voren gerost, met de hoop dat de bal een keer zou goed vallen voor hun spits. Als de Boys een hoekschop meekregen was het oppassen. Omschakeling van RCS ging razendsnel en dan was het voor de Boys-verdediging alle hens aan dek.
Boys kregen wel kleine kansjes. Snelle combinatie Mathijs, Rutger, Jordi maar de inzet richting doel was zwak. Goede corner van Jordi kon Rutger zijn hoofd er wel tegen krijgen maar kopbal kon worden weggehaald door RCS. Wedstrijd was in evenwicht en met een 0 – 0 ruststand werden de kleedkamers opgezocht.
Yannick moest achterblijven in de kleedkamer. De elleboog was harder aangekomen dan alleen een bloedneus. Of was het bloed de oorzaak van de duizeligheid.
De wind was wat gedraaid en de thuisploeg was hierdoor wat in het voordeel. De 1ste grootste kans in de 2de helft was voor de Boys. SanderO ging buitenom en zijn voorzet was goed. Schot van Jordi ging helaas voorlangs. Maar ook RCS kreeg kansen. Pass middendoor leek een eenvoudige prooi voor keeper Sander. Maar wat gefrommel en een RCS-voet kan de bal binnenschuiven. Niet getreurd, nog 25 minuten om deze achterstand recht te zetten. Helaas wel met 10 spelers omdat Mehmet vanwege commentaar op de leiding met twee maal geel van het veld werd gestuurd. Sander hield zijn team in de wedstrijd met een redding van één hand op een afstandschot van RCS. Maar ook met 10 hielden de Boys het vol en kregen ze nog wel de beste kansen op de gelijkmaker.
Op een vrije trap van SanderO waren de inkomende spelers net te laat. Met Max een linie vooruit geschoven werd de druk op de thuisploeg opgevoerd. Schot van Max tegen een verdediger was het laatste wapenfeit.
Fysiek kwamen we vandaag te kort tegen deze boomlange RCS-spelers. Voetballend waren de Boys wel de baas maar daarmee win je niet alleen een wedstrijd. Directe rivaal FC Bergen had koploper MOC’17 op een gelijkspel gehouden en waren dus één puntje uitgelopen. Belooft nog een spannend slot van de competitie te worden. Volgende week komt FC Dauwendaele op bezoek naar Terneuzen. Nog drie finales en dan zit de competitie erop.

Opstelling: SanderP, Martijn, Max, Niek, Lars (35, Kenny), Yannick (35, Kevin), Thomas, Rutger, Jordi, Mathijs (SanderO), Mehmet. Geblesseerd: Aron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten