Programma

Einde seizoen 2009-2010
Deze webblog wordt gesloten.
Binnenkort wordt een nieuwe blog geopend voor seizoen 2010-2011.

De technische staf TB C1 (2009-2010) wenzen jullie Prettige Vakantie en veel plezier in het team waar je volgend seizoen komt te spelen.

Tot in Augustus

Technische staf C1

Programma komende weken:
Vakantie!

zaterdag 7 november 2009

FC Dauwendaele C1 - Terneuzense Boys C1: rust 0 – 1 eind 1 – 4

Zaterdag 7 november 2009
FC Dauwendaele C1 - Terneuzense Boys C1: rust 0 – 1 eind 1 – 4.

Met alle 15 spelers was TB C1 afgezakt door de Westerscheldetunnel om de competitiewedstrijd tegen FC Dauwendaele C1 te spelen. Ook Yannick en Aron waren weer inzetbaar. Afgelopen donderdag waren ze door verzorgster Josa weer speelklaar verklaard. Al hun inzet tijdens de hersteltrainingen onder leiding van Arie D hadden hun vruchten afgeworpen en ze hadden weer lekker met de groep meegetraind.
Om in de race te blijven voor de derde plaats en druk te blijven houden op nr. 1. en nr. 2. moesten vandaag de 3 punten wel mee terug naar Terneuzen.
De eerste helft was voor de Boys. Onder extreme omstandigheden -- veel, heel veel, regen -- probeerde Jordi met afstandsschoten de iets voor zijn doel staande FC-keeper te verschalken. Maar zijn vizier stond nog niet op scherp en de keeper zag de ballen voorlangs of over de lat verdwijnen. Ook Mehmet had een kans om de score te openen. Met 4 aanvallers tegen 2 Middelburgse verdedigers hadden Jordi, Sander, Mathijs en Mehmet deze verdedigers volledig uit kunnen spelen. Maar de laatste schoof de bal slapjes in de keeper zijn handen. Vrije trap van Jordi (na overtreding op Rutger) belandde tegen de paal en in de rebound bleek Mathijs een kop te klein om bal binnen te knikken. Nadat Thomas van dichtbij de bal toch over de lat had zien te werken was het Jordi die uit (weer) een vrije trap de score wist te openen. Acht grote kansen waren er al geteld en maar één treffer. Kansen genoeg maar met overall 1 op 5 kan het afwerken nog veel beter. Trainer Cor kwam inmiddels ook aangewaaid vanuit Houston, Texas en kon meteen keeper Sander in actie zien die na een half uur spelen voor de eerste keer de bal kreeg door de eerste corner voor de thuisploeg.

Onder luid gejuich vanaf de tribune door de meegereisde supporters betraden de TB-spelers het hoofdveld voor de 2de helft. Dauwendaele bleken scherper en feller uit de kleedkamer gekomen te zijn. De 1ste scoringskansen waren voor de thuisploeg. Bij een vrije trap moest keeper Sander aan de bak. Maar ook de Boys creëerden weer kansen. Met een puntertje dacht SanderO de keeper te misleiden maar zijn inzet was te zwak. Uit een corner behield SanderO het overzicht. Hij speelde de bal in op de opkomende Lars. Deze wilde zijn jarige mam met een mooi doelpunt trakteren maar zijn streep verdween rakelings over de lat. Achterin werd er steeds zwakker ingegrepen. Er konden zomaar 2 FC-aanvallers doorlopen en opduiken in de 16 meter voor keeper Sander. Wel wat tegen de verhouding in greep Dauwendaele dit cadeautje en de gelijkmaker werd binnengeschoven. Gelukkig behielden de Boys de rust. Max kon bij een vrije trap vanaf de middellijn de bal de 16 meter inslingeren. Jordi raakte de bal met veel gevoel en de bal belandde achter de keeper in de touwen. Door dit doelpunt kregen de Boys wat meer pit. Voorzet van Mehmet werd door Thomas ingekopt 1 – 3. Eindstand werd met zijn 3de doelpunt verzilverd door Jordi. Afstandsschot verdween keihard in de kruising, keeper kansloos. Bijna was het Aron die na 1 minuut in het veld de 5de treffer op zijn schoen had. Maar hij zag zijn inzet millimeters langs de kruising vliegen.
Thomas was vandaag weer heer en meester op het middenveld. Het is een genot om hem zijn directe tegenstander te zien uitschakelen. Goede balaanname, zijn tegenstander op het verkeerde been en met een steekpas zette hij Jordi vrij voor de keeper. Maar helaas, Jordi’s inzet was te zwak om een dergelijk mooie actie te belonen.
Ook FC Bergen heeft vandaag zijn wedstrijd gewonnen (tegen Hoeven C1) dus het blijft spannend voor de 3de plaats.

Opstelling: SanderP, Martijn, Lars, Max, Kenny (35, Niek), Mehmet (55, Yannick), Thomas, Rutger, Jordi, Mathijs (35, Kevin) en SanderO (55, Aron)

2 opmerkingen:

  1. Opnieuw een snelle en heel leuke verslaggeving. We zullen nog meer aan een scherpere afwerking moeten gaan werken om nu het doelgemiddelde maar eens te gaan opkrikken. Kansen genoeg. Blijf zo doorgaan Boys C1, dan blijft de 2e plaats in zicht! Tot maandag, Cor

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Beste spelers en begeleiders C1

    Er heerst een hele goede sfeer in de groep!
    Wat er in de eerste reactie staat klopt, zodra we bij de 16 meter komen moeten we het overzicht bewaren en elkaar beter weten te vinden,Goede groep en begeleiding ga zo door!!!!!

    BeantwoordenVerwijderen