Programma

Einde seizoen 2009-2010
Deze webblog wordt gesloten.
Binnenkort wordt een nieuwe blog geopend voor seizoen 2010-2011.

De technische staf TB C1 (2009-2010) wenzen jullie Prettige Vakantie en veel plezier in het team waar je volgend seizoen komt te spelen.

Tot in Augustus

Technische staf C1

Programma komende weken:
Vakantie!

zaterdag 14 november 2009

Terneuzense Boys C1 – METO C1: rust 3 – 0 eind 8 – 1

Zaterdag 14 november 2009:
Terneuzense Boys C1 – METO C1: rust 3 – 0 eind 8 – 1.

Nog 2 wedstrijden en dan hebben alle teams in de 1ste klasse A één keer tegen elkaar gespeeld. In de laatste thuiswedstrijd van deze 1ste ronde was METO uit Hoogerheide op bezoek in Terneuzen. Er stond een straffe wind over het hoofdveld van Boysonello. Na een tip van Cor werd besloten om met wind in de rug de 1ste helft te starten.
De Boys kwamen fel uit de startblokken. METO had de eerste minuten niets te vertellen. Het was tegenhouden en bij balbezit deze zover mogelijk wegrossen. Hoge ballen bleven soms stil in de lucht hangen door de wind of werden flink weggeblazen bij een windstoot. De METO-keeper had behoorlijk wat problemen om in te schatten waar deze ballen bij corners terecht zouden komen. In de 6de minuut was het raak. Strakke voorzet van Jordi werd ingekopt, via binnenkant paal, door Kevin. Na dit doelpunt zakte de concentratie bij de Boys wat weg en METO kwam ook aan voetballen toe. Toen bleek dat er ook wel een aantal goede voetballers in dit team liepen. Thomas had zijn handen vol om het middenveld onder controle te krijgen en te houden. 1ste kans van METO was uit een corner. Uit de directe tegenaanval konden de Boys counteren. Met Mehmet, Jordi en Max tegen twee verdedigers kon dit uitgespeeld worden. Maar de pass van Mehmet was achter Max in plaats van voor Max of in zijn voeten. In dit gedeelte van de wedstrijd was METO wat feller. De ballen werden door de thuisploeg slap ingespeeld en een ingooi werd zomaar aan de tegenstander gegeven. De bezoekers konden hiervan bijna profiteren en keeper Sander moest voor de eerste keer echt in actie komen. Langzamerhand kregen de Boys weer vat op de wedstrijd. Mehmet kreeg een aantal kansjes maar de scherpte ontbrak bij zijn eindschot. De METO-keeper bleef onzeker. Na goed storen van Jordi kwam de bal bij Rutger die met links de touwen liet bollen (2 – 0).

De 3 – 0, strakke voorzet van Jordi en Mehmet kon bij de 2de paal de bal zo binnenlopen. Mathijs had nog een kans op een doelpunt maar zag zijn schot vlak over de kruising vliegen.


METO had in de kleedkamer weer wat moed verzameld en met wind in de rug gingen ze op zoek naar een doelpunt. Maar de Boys wilden vandaag eens flink hun doelsaldo opkrikken en gingen op zoek naar het 4de doelpunt. Scherpe steekpass van SanderO kon door Jordi worden binnengeschoven. Door zwak ingrijpen van de verdediging kon METO toch een doelpuntje meepikken, goed ingeschoten in de verre hoek. METO bleef de aanval zoeken waardoor de Boys gevaarlijk konden counteren. SanderO behield het overzicht en met een steekpass kon hij Jordi vrij voor de keeper zetten en de 5 -1 lag binnen.
Ook Mehmet pakte zijn tweede doelpunt mee na een pass op maat van SanderO. Hij had nu al drie assists, maar nog geen doelpunt. Na een pass van Mehmet kon ook SanderO een doelpunt meepakken: 7 – 1. Eindscore werd 8 -1 door een verwoestende knal van Jordi, keeper kansloos.
Laatste minuten kreeg Lars nog een paar kansjes, een rolletje werd simpel door de keeper opgeraapt, kopbal ging over en een wilde trap zou bij een rugbywedstrijd tussen de palen zijn geweest maar bij voetbal ligt deze lat op hoogte en moet de bal onder de lat in plaats van boven de lat worden geschoten (ja, Lars, je staat vermeld in het verslag). De tweede helft werd iets beter gecombineerd dan de1ste helft met goede invalbeurten van SanderO en Rodi. Helaas konden de Boys bij de scheids niet veel goeds doen. Met wel 788 vrije trappen tegen en één voor hadden de bezoekers niets te klagen. Keeper Sander had goed afgekeken (Feyenoord - Ajax) hoe een vrije trap (terugspeelbal medespeler) op de 5 meter afgestopt moest worden. Met de muur op de doellijn en Sander ervoor kreeg METO de bal er niet in.

Omdat de mannen nooit vrouwen zien met lage voetbalbroekjes maar de vrouwen wel de "mannenbroekjes" zien, even een tegenhanger.....

Met negen doelpunten hadden de toeschouwers een leuke wedstrijd gezien. Wat wel opvalt, is dat er regelmatig jonge vrouwelijke supporters aan de boarding staan. Zou dit voor specifieke spelers zijn of om te kijken welke onderkleding de spelers dragen. Want bij sommige spelers hangt het wedstrijdbroekje zo laag dat ze na een schot of sliding eerst het broekje opgehesen moet worden.
Met winst in deze 10de wedstrijd staan de Boys op een derde plaats. FC Bergen heeft twee punten laten liggen in Oost-Souburg en waren dus van de gezamenlijke 3de plaats naar plaats 4 afgezakt. Bergen is de laatste tegenstander van Boys C1 in deze 1ste ronde. Maar eerst nog tegen hoofdklasser Zeelandia-Middelburg, goede opwarmer voor de match tegen deze directe tegenstander voor derde plek.

Wedstrijd (!) foto's: Koos Oonk

Opstelling: SanderP, Martijn (15, Lars), Kenny (55, Rodi), Max, Niek, Kevin, Thomas, Rutger, Jordi, Mehmet, Mathijs (35, SanderO)

2 opmerkingen:

  1. Ik dacht dat vader Oonk de foto's aanlevert, maar dat hij bovenstaande foto heeft genomen, heb ik (helaas) toch even gemist!
    Boys, het was vandaag weer een goede wedstrijd, op naar de volgende tegenstander! groeten, Cor

    BeantwoordenVerwijderen
  2. HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHHAHAHHAHAHAHHAHAHAHHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHHAHAHAHHAHAHAHAHHAHAHAHAHHAHAHA    Leuke foto

    BeantwoordenVerwijderen