Programma

Einde seizoen 2009-2010
Deze webblog wordt gesloten.
Binnenkort wordt een nieuwe blog geopend voor seizoen 2010-2011.

De technische staf TB C1 (2009-2010) wenzen jullie Prettige Vakantie en veel plezier in het team waar je volgend seizoen komt te spelen.

Tot in Augustus

Technische staf C1

Programma komende weken:
Vakantie!

zaterdag 13 maart 2010

FC Bergen C1 - Terneuzense Boys C1: rust 2 – 0 eind 2 – 2

Zaterdag 13 maart 2010:
FC Bergen C1 - Terneuzense Boys C1: rust 2 – 0 eind 2 – 2.

Tegenstander FC Bergen was de enige ploeg die TB C1 dit seizoen nog niet was tegengekomen. De uitwedstrijd zou volgens schema al in december 2009 gespeeld moeten zijn. Maar door de weersomstandigheden, winterstop en winterse dagen was het er nog niet van gekomen. Het was tevens de ploeg die op de ranglijst een gelijk aantal punten had behaald en alleen door een beter doelsaldo, +25 ten opzichte van +15 voor de Boys, nummer 3 stond, achter koploper MOC en JVOZ.
Vanaf de aftrap werd er naar achter gespeeld. De Boys waren zonder veel vertrouwen aan de wedstrijd begonnen. Al snel was er balverlies. De thuisploeg kwam veel beter uit de startblokken en al in de eerste paar speelminuten kregen ze al snel een aantal mogelijkheden. Lars en Kenny moesten in het 5-meter gebied assistentie verlenen aan keeper Sander die al was uitgespeeld. De Boys lieten zich overbluffen en bleven met angst in de benen verder voetballen. Een corner werd door Lars weggewerkt, maar in de voeten van een opkomende Bergse speler gespeeld. Die aarzelde niet en liet de touwen bollen met een hard schot. De thuisploeg kreeg hierna nog een aantal kansen om de score op te voeren.
Zodra de Boys wat meer druk gingen zetten, beter gingen combineren, bleek ook de Bergse verdediging niet helemaal top. Zonder echte overtuiging probeerde Jordi een vrije trap binnen te schieten. Maar het zachte schot was eenvoudig te pakken voor de keeper. Paar maanden geleden vlogen de vrije trappen nog onder de lat maar nu gingen ze over of naast. Een middenvelder mocht zo door de verdediging lopen, werd door geen enkele Terneuzense verdediger aangepakt. Zijn harde schot verdween in de kruising, niet te pakken door keeper Sander.
Met een 2 – 0 achterstand werd de kleedkamer opgezocht.
Blijkbaar had er wat in de thee gezeten want de Boys kwamen als een heel ander team aan de aftrap. Met de wind schuin in de rug werden de mouwen opgestroopt en wat in de 1ste helft ontbrak, “werklust “, was nu wel zichtbaar op het veld.
De 1ste kans was voor Jordi, maar een doelpoging mislukte. Schot van Mehmet was precies in de handen van de keeper. Het goede spel werd toch beloond met een doelpunt: doelpuntenmaker Mehmet, assist van Thomas of was het toch Yannick. Op wedstrijd gemist zal het doelpunt door de videoreferee worden nagekeken en hierna zal de assist aan één van deze spelers worden toegekend.
FC Bergen was geen schim van de 1ste helft. Het zware veld, de wind, de thuisploeg bleek al veel krachten te hebben verbruikt. Een schot van Jordi verdween rakelings voorlangs, bijna de gelijkmaker. Sander hield zijn team op de been door een goede redding met wat hulp van de lat bij een Bergse vrije trap. Beide teams kregen nog een enkele kans. Inzet van Mehmet werd met het hoofd van de doellijn gehaald. Aan de andere kant Niek bijna in de spreidstand om een doelpunt te voorkomen. Maar de Boys kregen toch de verdiende gelijkmaker. Yannick kan de bal binnenlopen na aangeven van Jordi. Zware wedstrijd waarbij beide ploegen voor de winst gingen. Het ene punt was verdiend. Eerste helft was voor FC Bergen, tweede helft waren de Boys de bovenliggende partij. Over de gehele wedstrijd deelden de ploegen het aantal doelpogingen en corners. Aan de competitiestand was er door dit gelijkspel niet veel verandering.
Volgende week de Zeeuws-Vlaamse derby tegen HVV. Dan moeten de Boys weer aan de bak.
Opstelling: SanderP, Kenny (35, Martijn), Max, Lars, Niek, Kevin, Thomas, Rutger, Jordi, Mathijs (45, Yannick) en SanderO (35, Mehmet), herstellend blessure Aron.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten