Programma

Einde seizoen 2009-2010
Deze webblog wordt gesloten.
Binnenkort wordt een nieuwe blog geopend voor seizoen 2010-2011.

De technische staf TB C1 (2009-2010) wenzen jullie Prettige Vakantie en veel plezier in het team waar je volgend seizoen komt te spelen.

Tot in Augustus

Technische staf C1

Programma komende weken:
Vakantie!

zaterdag 23 januari 2010

Walcheren C1 - Terneuzense Boys C1: rust 0 – 2 eind 1 – 5

Vandaag ging de 2de helft van de competitie weer van start. Winterstop is voorbij. Temperaturen waren zodanig geweest dat er weer gevoetbald kan worden. Afgelopen maandag al lekker op gras getraind, dus vandaag door de kachelpijp naar Walcheren, de tegenstander van vandaag. Terugkijkend op de 1ste helft van de competitie waren Walcheren en MOC’17 de sterkste tegenstanders gebleken. Beide met veel voetbal, snel combineren en veel opkomende spelers. Gelukkig had keeper Sander op 19 september zijn beste wedstrijd in zijn keeperloopbaan tot nu toe gekeept en had hij de 3 punten voor zijn team gepakt en waren deze in Terneuzen gebleven. Walcheren wilde revanche en kwam met veel goede moed aan de aftrap.
Tijdens de warming-up was Rutger afgehaakt (knieblessure) en Aron had last van zijn kuiten.
De Boys startten sterk. De 1ste aanval was direct al een doelkans. Walcheren werd op eigen helft terug gedrongen en de Boys bleven kansen creëren. Schot van Mathijs zeilde net over. De Boys waren scherper dan de thuisploeg. Goed doorzetten van Kenny leverde balwinst op. Jordi werd aangespeeld en in het 16 meter gebied omver gelopen. Scheids wees op de stip. De topscoorder zelf hield zijn zenuwen in bedwang en schoot de bal onhoudbaar in de verre hoek. Regelmatig werd Walcheren uitgespeeld. De Walcherse keeper hield zijn ploeg met een aantal reddingen in de wedstrijd. Thuisploeg kreeg ook kansen, voornamelijk uit corners maar keeper Sander had zijn verdediging goed op orde.
Goed voor zijn man komend kon Lars de bal oppikken. Hij behield het overzicht en kon met een steekpas Mehmet in schietpositie brengen. Mehmet’s schot verdween onder de lat 0 – 2.
Walcheren bleef proberen en Sander moest gestrekt naar de hoek om een doelpunt te voorkomen. Beide ploegen mochten ook een vrije trap nemen. Jordi schoot in de muur nadat SanderO onderuit was gehaald. Vrije trap draaide wel gevaarlijk in, maar Martijn was goed meegelopen met zijn tegenstander en kon de bal voor de aanvaller over de achterlijn werken.
Met twee wissels werd de 2de helft door Terneuzense scheids Van Deurzen afgefloten. Door een goede loopactie van Yannick kwam Jordi in schietpositie maar het is niet altijd prijs. De Boys bleven goed voetballen. Korte combinatie tussen Thomas en Lars maar Lars kreeg het nog voor elkaar om binnen een 0.5 meter van de doelijn de bal naast te werken.
Het was wel raak bij een corner getrapt door Jordi. Kevin was volledig vrijgelaten en kreeg alle tijd om de bal binnen te schuiven. Wedstrijd werd wat rommeliger en grimmiger. Bij de slidings op het natte veld werd regelmatig een Boys-enkel geraakt. Over de gehele wedstrijd had Cor al 5 keer met het wonderwater een speler op moeten lappen. Een sliding op Yannick werd bestraft met een gele kaart. Vrije trap SanderO werd goed gepakt door de keeper. Walcheren bleef scherp spelen en slidings maken. Voor Max één keer te veel en zijn trapbeweging werd door scheids beoordeeld als natrappen en bestraft met direct rood. Max mist hierdoor de volgende competitiewedstrijd tegen Hoeven. Even was de concentratie weg en kon Walcheren een doelpuntje meepikken. Beide teams werden door de scheids streng toegesproken dat het gemopper maar eens klaar moest zijn.
Maar ook met 10 man hadden de Boys het betere van het spel. Voorzet van SanderO werd eenvoudig binnengelopen door Jordi. Wederom Jordi (aangespeeld door Kevin) kon doorbreken. Met buitenkant lobte hij de bal over de keeper. Met veel effect raakte de bal de binnenkant van de paal, rolde het veld weer in maar door het effect weer terug in het doel (1 – 5). Het was dat het schot van Thomas net overzeilde, Mehmet’s schot wat precisie miste maar van een 1 – 5 uitslag hadden zelfs de trainers niet kunnen dromen.
De C1-Boys hebben vandaag als team geweldig gepresteerd. Wel met een klein smetje. Terugspeelbal bij een ingooi rolde ongelukkig onderdoor de boarding. Opzettelijk volgens de scheids en de optelsom van andere vergelijkbare situaties was nu Mehmet de klos (geel). Niet terecht, maar misschien wel een les voor het team. Praten, bal iets te hard terugspelen, het kan van invloed zijn op beslissingen van de scheidsrechter.

Opstelling: SanderP, Martijn, Lars, Max, Niek, Kenny (35, Yannick), Thomas, SanderO, Jordi, Mathijs (35, Kevin) en Mehmet. Geblesseerd: Rutger en Aron

3 opmerkingen:

 1. Boys,
  Wat ik gisteren heb gezien bij jullie was grote klasse! Inzet, lef, mooie steekpassjes, de wil om voor elkaar te werken en elkaar te sturen, positief praten naar elkaar in het veld, acceptatie van reservebeurten (we doen dit met z'n 15-en), prima invalbeurten; het was allemaal dik voor elkaar. De conditie bleek zelfs goed genoeg om met z'n tienen tot het laatste fluitsignaal door te knokken (heeft die looptraining toch geholpen!). Ik ben trots op jullie en dit resultaat. Natuurlijk ook met hulp van Geerard, Ronald, onze Koos en de andere trouwe supporters, want we doen dit met z'n allen. Dit kan een hele mooie tweede helft van de competitie worden, als we iedere week ons allemaal willen inzetten als gisteren! Geniet nog lekker van de overwinning en morgen weer lekker trainen! groet, Cor

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Penaltywedstrijd: Volgens de verslaggever van Walcheren was de penalty voor de Boys niet terecht. Wel terecht zou een strafschop zijn geweest voor de thuisploeg. Een vergelijkbare situatie werd een Walcherse speler onderuit gehaald. Maar uit wel ingelichte bron vond de scheids het hier nu wel een struikelpartij en bal was buiten bereid van beide spelers dus geen pingel. Het wedstrijdverslag van de thuisploeg is wel zeer gekleurd. Stond de verslaggever wel op veld 1 en heeft hij wel bij de juiste wedstrijd staan kijken? De glazen bol heb ik ook niet gezien maar heb dan in de rust ook niet genoten van een warme bak thee en dus verder ook geen mening over.
  De TB verslaggever

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Boys, een groot compliment voor jullie. Om op deze manier de tweede helft van de competitie te beginnen is inderdaad grote klasse! Enne..... het was overduidelijk geen penalty voor Walcheren. Ik stond er op nog geen vijf meter vandaan en zag duidelijk dat de welbekende Walcherse schwalbe werd uitgevoerd.
  groet, de TB vlagger.

  BeantwoordenVerwijderen