De technische staf TB C1 (2009-2010) wenzen jullie Prettige Vakantie en veel plezier in het team waar je volgend seizoen komt te spelen.

zaterdag 1 mei 2010

Terneuzense Boys C1- FC Bergen C1: rust 2 – 2 eind 2 – 3

Zaterdag 1 mei 2010:

De laatste competitiewedstrijd van het seizoen.
Er stond vandaag ook nog wat op het spel. Bij winst konden de C1-Boys nog als 3de eindigen. Gelijkspel was niet voldoende en bij verlies was tegenstander FC Bergen zeker van plaats 3. Bergen begon voorzichtig. Ze betrokken de verdedigende stellingen en lieten de Boys komen. De thuisploeg probeerde wel maar had niet de kracht en de scherpte om in de 16 meter gevaarlijk te worden. Het 1ste schot op doel was na een minuut of tien maar niet tussen de palen. Aan beide kanten stond de verdediging goed, het was wachten totdat één van de teams een foutje zouden maken. Het waren de Boys die als eerste de fout ingingen, een Bergense speler mocht zomaar aanleggen vanaf een meter of twintig. Zijn schot verdween in uiterste hoek, onbereikbaar voor keeper Sander. De Boys probeerden de druk op te voeren maar een schot van Thomas was het enige wapenfeit. Door meer aanvallend te denken kregen de Bergense aanvallers meer ruimte. Bergen kon hiervan profiteren. Snelle combinatie, tik, tik en de Boys-verdediging was uitgespeeld: 0 – 2. Met nog drie kwartier te spelen bleven de Boys in goede afloop geloven. Een voorzet van Yannick werd goed afgerond door Mehmet en de aansluiter was een feit: 1 – 2. De Boys gingen door en kwamen zelfs tot 2 – 2 voor de rust. Volgens de vlagger was het buitenspel, maar het doelpunt werd geldig verklaard. Achteraf gaf een Boys-speler wel toe dat het buitenspel was geweest. Cadeau voor de thuisploeg.
Het duurde lang voordat de scheidsrechter de spelers uit de kleedkamer had gehaald voor de start van de 2de helft. Blijkbaar had de evaluatie van de 1ste helft samen met de scheidsrechterscommissie wat langer geduurd en was er veel te spreken geweest. Zelfs de fans waren eerder uit de warme kantine dan de spelers uit de kleedkamer.
Bergen kwam veel scherper uit de kleedkamer dan de Boys. Men had ook maatregelen genomen. De Boys-doelpuntenmaker Mehmet had een vaste bewaker gekregen die hem over het gehele veld volgde. In een buitenspelsituatie kreeg Bergen nu het voordeel en werd een doelpunt van Bergen goedgekeurd. Bergen weer op voorsprong: 2 – 3. De Boys werden onder druk gezet. De eerste helft werd er nog wel gevoetbald maar nu probeerde Bergen de stand vast te houden en werd er meer geduwd en getrokken voordat de bal werd gespeeld. Schot van Mehmet in het zijnet, kopbal van Niek in handen van de keeper was het enige wat de thuisploeg er tegenover kon zetten. Ook uit de cijfers blijkt het moeilijk om tegen dit FC Bergen te scoren. Met maar één verliespartij maar wel 8 gelijke spelen is FC Bergen deze competitie geëindigd op de 3de plaats. De Boys als 4de (2de namens Zeeland na JVOZ C2), boven verwachting gepresteerd. 14x winst, 1x gelijk en 7x verlies, met 43 punten (doelstelling 44 punten) 71 doelpunten voor en 41 tegen (doelsaldo + 30) mogen de spelers en leiding terug kijken op een leuk en goed seizoen. Misschien dat een toernooiwinst nog een kroon kan zetten op dit seizoen.

Opstelling: SanderP, Martijn, Max, Lars, Niek, Kenny, Thomas, Kevin (55, Aron), Yannick (35, Mathijs), Mehmet en SanderO (35, Rutger)