Programma

Einde seizoen 2009-2010
Deze webblog wordt gesloten.
Binnenkort wordt een nieuwe blog geopend voor seizoen 2010-2011.

De technische staf TB C1 (2009-2010) wenzen jullie Prettige Vakantie en veel plezier in het team waar je volgend seizoen komt te spelen.

Tot in Augustus

Technische staf C1

Programma komende weken:
Vakantie!

zaterdag 12 december 2009

Terneuzense Boys C1 - Oud Gastel C1: rust 3 – 0 eind 3 – 1

Terneuzense Boys C1 - Oud Gastel C1: rust 3 – 0 eind 3 – 1.
Bijltjesdag in hoofdklasse A?

Twee weken aaneen zijn de wedstrijden door de vele regenval afgelast, maar vandaag mochten de veters weer gestrikt worden. In de laatste thuiswedstrijd van het jaar was Oud Gastel de tegenstander. Bij alle betrokkenen bij TB C1 was er nog AZ gevoel aanwezig. De uitwedstrijd, 3 maanden geleden op 12 september, ging in de laatste minuut verloren (verlies 2 – 1). Nog in de kleedkamer bleek Yannick te ziek om te spelen. Aron zat thuis ziek lekker bij de kachel dus de 13 anderen moesten vandaag voor de drie punten zorgen. Het was droog maar er stond een straffe en gure wind over veld 4. De thuisploeg startte de 1ste helft goed. De bezoekers werden onder druk gezet en werden terug gedrongen op eigen helft.


Met een kromme boogbal over de verdediging speelde Rutger Mehmet vrij en deze schoof de 1ste grote kans binnen: 1 – 0. Gastel kwam er niet aan de pas. Kans op kans kregen de Boys. Jordi drong door tot aan de achterlijn en kon de bal terugbrengen, maar het uitgeschoven been van Sander werkte de bal naast de verkeerde kant van de paal. Het al stevige duel werd nog grimmiger na het plotseling zwaaien van gele kaarten voor Thomas en Jordi. In een duel om de bal had de scheids een onregelmatigheid gezien waarna hij direct naar zijn borstzak had gegrepen.

Mehmet kreeg nog een kans om de score te verhogen maar alleen voor de keeper schoof hij de bal naast. De 2 – 0 kwam op naam van Niek. Een indraaiende cornerbal van Sander kon hij in de kluts binnenwerken. Elke Boys-aanval was wel een doelkans maar Mehmet of Jordi wisten het doel niet te vinden. Nadat Mehmet ook nog een gele kaart had gekregen voor praten kreeg ook de tegenstander een straf. Thomas was al een aantal keren stevig aangepakt door de Gastel-aanvoerder en voor een stevige tackel kreeg deze “direct” rood en kon vertrekken.

De Boys probeerden de overmacht situatie uit te drukken in doelpunten. Een steekpass van Rutger werd door SanderO voorgegeven. Maar misschien wel tot zijn eigen verbazing verdween de bal in de verre hoek – keeper kansloos (3 – 0). Ruststand had hoger kunnen zijn maar Thomas zijn inzet verdween over de lat en Jordi zijn vrije trap tegen de lat.


foto's: Ingeborg Cornelissen

Met twee verse krachten begonnen de 11 Boys-spelers tegen 10 Gastel-spelers de 2de helft. Nu met de wind in de rug konden de 10 toch kleine kansjes creëren en kreeg keeper Sander de eerste 5 minuten meer ballen te verwerken als in de gehele 1ste helft. Door de aanvalslust van Gastel kregen de Boys-spitsen ook wat kansen. Maar ook vandaag was de ene kans nog mooier dan de andere, maar de bal wilde er niet in. Ook in een overtal-situatie van 4 aanvallers tegen 2 verdedigers kregen de Boys het nog voor elkaar om de bal te verspelen.
De 100% kansen waren niet op één hand te tellen en toch zagen de Boys geen kans de score te verhogen. Oud Gastel kon zelf nog wat terug doen en het enige schot in de 2de helft op doel verdween tegen de touwen (3 – 1).

Door winst van JVOZ op MOC is het verschil tussen 1 en 2 nog maar één punt. TB C1 blijft voorlopig nog 3de. De directe tegenstander voor plek 3 Walcheren had 4 keer moeten vissen in het directe duel tegen RCS. Mocht het niet (te hard) gaan vriezen zal er misschien ook nog op 19 december gevoetbald kunnen worden. FC Bergen staat als 4de nog in kansrijke positie voor derde plek, maar bij winst in een direct duel met deze tegenstander zouden de Boys goede zaken kunnen doen.
En wie weet: bij JVOZ en MOC (één punt verschil) wordt de spanning misschien te hoog. En waar twee honden vechten om één been, loopt . . . de derde er met heen.

Opstelling: SanderP, Martijn, Kenny, Max, Niek, Kevin, Thomas (35. Lars), Rutger (35. Mathijs), Jordi, Mehmet, SanderO (ziek Yannick en Aron).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten